Sonunda Patlar mi? – Kriptokoin.com

Enflasyon 2020’de bastırıldı ve bir sorun olmadı. Ancak o yılın Ağustos ayında altın fiyatları 2.075,88 doları ile şimdiye kadarki en yüksek fiyatına ulaştı. 2022’de enflasyon tüm hızıyla devam ederken, altın 2.000 dolarını aştı ancak orada kalamadı. Bu patlama geçen yıl Mart ayında meydana geldi ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle tetiklendi. Aslında altın, 2022’yi 2 Ocak’ta başladığı yerde duruyor. Peki altın 2023’te sonunda patlayabilir mi?

Altın fiyatları, savaşı ve enflasyonu görmezden geliyor

Kriptokoin.com‘dan takip ettiğiniz üzere, 40 yılın en büyük enflasyon patlamasının yaşandığı 2022’de altın fiyatları bunu büyük ölçüde görmezden geldi. Ayrıca yılın ikinci yarısında Rusya-Ukrayna savaşından da büyük ölçüde etkilenmedi.

Hem büyük bir savaş hem de büyük bir enflasyon meydana geldi. Bunlar, tüm ekonomik ders kitabı standartlarına göre altın fiyatının yükselmesi gereken iki temel bileşen. Ancak olmadi. Bu, 2023’te altın fiyatını 2.000 dolar işaretinin çok üstüne çıkarmak ve bunu sürdürmek için ne yapılması gerektiği konusunda önemli bir soru bırakıyor.

Altın fiyatları

Merkez bankaları altın alımları artış kaydediyor

Dünyanın bazı merkez bankaları 25 yılda altın konusunda tam bir geri dönüş yaptı. 1997’de Avustralya Merkez Bankası 167 tonnes altın satarken, Arjantin 125 tonnes altını elden çıkardı. 1998’de Belçika merkez bankası 299 tonla satanlar arasındaydı. Ancak felaket, 1999 ve 2002 yılları arasında ortalama USD/ons ile 401 ton boşaltan Bank of England’dı. Satış o kadar yoğundu ki, Avrupalılar kendilerini altının boşaltılmasını sınırlamak için bir anlaşmaya kilitlediler.

Ancak 2022 tamamen farklı bir tablo gördü. Merkez bankaları 1967’den bu yana en yüksek hızda altın satın aldı. Kasım ayındaki Dünya Altın Konseyi, merkez bankalarının Ocak ayından bu yana 673 tonnes satın aldığını tahmin ediyor. Ancak bu bir tahmin, çünkü açıklanmayan altın alımları olup olmadığını bilmiyoruz.

READ ALSO:   Hesapları Değiştiren 4 Farklı Altın Fiyatları Tahmini! – Kriptokoin.com

Halka açıklanmadan altın rezervlerini biriktirmenin başlıca şüphelileri Çin ve Rusya. Çin, Aralık ayında 32 tonnes satın alarak ülkenin toplam varlığını 1.190 ton çıkardı. Ancak, Aralık ayında Çin’in satın alma rakamının 300 tona yakın olduğu artık yaygın olarak kabul ediliyor. Türkiye, Özbekistan ve diğerleri kulaklarını tıkamış alıyordu. Katar rezervlerini iki katına çıkardı.

Altın fiyatları

Kesinlikle, İtalyan merkez bankası Banca Italia altına çok inanıyor. Çünkü elinde 2.451 tonnes var. Yalnızca ABD ve Almanya daha fazlasına sahip Tabi eğer zulalarının gerçek boyutuna kadar sahipse, muhtemelen Çin de öyle. Banca Italia, sites Webinde yayınladığı şu açıklamayla, altına olan tutkusunu gizlemiyor :

Altın, zorluklara karşı mükemmel bir koruma aracıdır. Altında büyük bir pozisyona sahip olmanın bir başka iyi nedeni de, altın zaman içinde değerini koruma eğiliminde olduğundan yüksek enflasyona karşı koruma sağlamasıdır.

GFC fikrini değiştirdi

2007-2008 Büyük Mali Krizinden sonra altın rezervlerinin satışı durdu. 2012’de merkez bankaları altın piyasasına geri döndüler. Ancak bu kez alıcı konumundaydılar. O yıl içinde toplam 534,6 tonnes satın aldılar. Brezilya, Paraguay, Irak et Venezuela merkez bankaları da külçe altınlarını dolduranlar arasındaydı.

Ve 2015’in ortalarında Avusturya, altınlarının büyük bir kısmının yabancı kasalarda saklanmasından rahatsız olduklarına karar vererek, külçelerin bir kısmının ülkelerine geri gönderilmesini ayarladı. Böylece, Almanya ve Hollanda’nın izinden gitti. Viyana, elindeki 280 tonun yalnızca %17’sine sahipti ve altının %80’i İngiltere Merkez Bankası’nda tutuluyordu. Önümüzdeki birkaç yıl içinde bunun çoğunu Viyana ve İsviçre’ye taşımayı planlıyor.

Bu arada, 2015 yılında Ürdün, daha fazla altın alma kararıyla merkez bankalarının saflarına katıldı. Kazakistan o yıl Mart ayında birkaç ton daha ekleyerek 200 ton seviyesini aşarak, rezervlerinin 2012’de bulunduğu seviyenin iki katından fazlasına ulaştı.

READ ALSO:   Altın Fiyatı Bu Seviyelere Koşuyor ! – Kriptokoin.com

Altın fiyatları için 2023 görünümü

Yükselen faiz oranları, altını bir varlık olarak baskı altında tutacak mı? Geleneksel görüş bu. 2022’de fiyatların ilk patlamasının bunu başaramamasının ardından altına destek veren daha fazla enflasyonist baskıya bakmakta tereddüt ediliyor. Ukrayna savaşı Avrupa’ya tam olarak yayılmadığı sürece, ki bu Rusya’nın şu anda görünen askeri sınırlamaları göz önüne alındığında pek olası görünmüyor, bu çatışmanın küresel jeopolitik kriz seviyesini herhangi bir ölçüde yükseltmesi muhtemel değil.

Altın üzerindeki ana faktör, açıkça merkez bankası alımları. Bu yüzden 2023’te sonuçların daha net bir şekilde ortaya çıktığını görebiliriz. Merkez bankacıları işleri bir hevesle yapmazlar, öyleyse neden bu kadar yoğun bir şekilde altın alıyorlar? Büyük çıkarım, birçok merkez bankasının artık altının para olduğunu kabul etmesi.

Altın fiyatları

Bu arada Çin, yuanı yeni bir dünya para birimi olarak destekleyen devasa altın varlıklarıyla pazarlarını uluslararasılaştırma yolunda ilerliyor gibi görünüyor. Londra merkezli Goldmoney’den Alasdair Macleod, Çin’in Suudi Arabistan ile petrolün yuan olarak ödenmesi planına, doların azalan gücünün bir işareti olarak işaret ediyor. Bu arada, ticaret para birimi olarak ABD dolarını devre dışı bırakan bu tür daha fazla anlaşma bekleniyor. Bu kavram özel yatırımcıya yayıldığında, altın fiyatları sonunda yükselişe geçebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebookc’est toi Instagram‘da takip edin ve Télégramme je Youtube kanalımıza katılın !

Risque Açıklaması : Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

READ ALSO:   Dört Gözle Bekliyorum ! – Kriptokoin.com

Sorumluluk Reddi Beyani : Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyari : Kriptokoin.com’a haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Goster

Leave a Comment