Dünya Altın Konseyi’nden 2022 İçin Önemli Altın Tahminleri !

Dünya Altın Konseyi’nin (WGC) fils araştırmasına göre, altın piyasası 2022’ye Güçlü bir başlangıç yaptı ve yatırımcılar kendilerini enflasyondan korumaya ve çeşitlendirme arayışına girerken, Yatırım talebinin Yilin geri kalanında Sağlam kalması için uygun koşullar mevcut.

WGC’ye göre altın talebinin temel itici güçleri

Çarşamba günü WGC, ilk çeyrek için üç aylık trendler raporunu yayınladı ve fiziksel altın talebinin 2021’in ilk çeyreğine göre %34’lük bir artışla 1.234 tona yükseldiğini belirtti. Rapor, altın talebinin 2018’in dördüncü çeyreğinden bu yana en büyük çeyreklik artışını gördüğünü söylüyor. Aynı zamanda talep, beş yıllık ortalamanın %19 üzerinde gerçekleşti. Analistler raporda, şu hususun altını çiziyor :

Sürekli yüksek enflasyon ve yüksek jeopolitik risklerden oluşan huzursuz bir ortam, yatırımcıları altına yönelterek fiyatların yükselmesine yardımcı oldu.

XAU

Yatırımcılar altına dayalı borsa yatırım fonlarına atlarken, bir kez daha yatırım talebi en önemli güç kaynağı oldu. Küresel altın ETF’leri, varlıklarının 269 ton artarak 2020’nin üçüncü çeyreğinden bu yana en yüksek üç aylık giriş olduğunu gördü. Analistler, konuyu şu şekilde değerlendiriyor :

Bize göre, altın fiyatlarındaki güçlenme, hisse senedi piyasasındaki zayıflık, hızla yükselen enflasyon beklentileri ve çeyrek boyunca beklenmedik jeopolitik olaylar, daha yüksek nominal faizlere rağmen bu talebin temel itici güçleri oldu.

« Yatırım bu yıl geçen yıldan daha yüksek olacak »

Analistler, perakende yatırımların uzun vadeli ortalamalara kıyasla sağlıklı olduğunu ve ETF girişlerinin kayda değer bulunduğunu belirtiyor. Ancak analistlere göre, hem vadeli işlemlerin hem de OTC talebinin olmaması da, altına yatırımcı katılımının aşırı kalabalık olmadığını ve altın sahipliğinin aşırı yaymagın gın . Analistler, görüşlerini şu şekilde açıklıyor :

Yatırım için yıla güçlü bir başlangıç ​​​​ve Ukrayna’daki savaşın olumsuz ekonomik sonuçları ile sürekli yüksek enflasyon, yatırımın bu yıl geçen yıldan daha yüksek olacağı kon verusundayor bize güveni.

Altın

“Altına yönelik stratejik talep sağlıklı kalmaya devam ediyor”

Toplam ETF holdingleri, 2020’de görülen rekor seviyelerden sadece %2 aşağıda. WGC’nin küresel araştırma başkanı Juan Carlos Artigas, 2022 yılına kadar yatırım talebini daha da yükseltmek için hala bol miktarda potansiyel olduğunu ifade ediyor ve şunları söylüyor :

Altının yılın geri kalanında çekici bir güvenli liman ve enflasyon riskinden korunma olarak kalmasını bekliyoruz. Altına yönelik stratejik talep sağlıklı kalmaya devam ediyor.

Altın

Juan Carlos Artigas : Altın piyasası, artan ters rüzgarlara dayanabilir

Kriptokoin.com haberlerinde de yer verdiğimiz üzere, altın piyasasına hakim olan en önemli iki faktör, artan enflasyon baskıları ve Rusya’nın Ukrayna ile devam eden savaşı. Artigas, Doğu Avrupa’daki çatışmanın, enerji piyasaları, tarım ve ana metaller için küresel tedarik zincirlerini bozmaya devam ederken, yüksek enflasyon baskılarına katkıda bulunduğunu kaydediyor.

READ ALSO:   Altın Aralık'a Kadar Bu Seviyelerde Olabilir !

Juan Carlos Artigas, jeopolitik belirsizlik normalleştirilse bile, küresel ekonomin küresel ekonomideki değişen ittifakların zincirleme etkilerini hissetmeye devam edeceğini de sözlerine ekliyor. Hasara uğramış küresel tedarik zincirlerinin, öngörülebilir gelecek için enflasyon baskılarını yüksek tutacağını belirtiyor.

“Enflasyon yakın zamanda soğumayacak” diyen Artigas’a göre, yatırımcılar, Fed’in enflasyon eğrisinin önüne geçip geçemeyeceğini sorgulamaya devam ediyor. Fed’in agresif para politikası sıkılaştırmasıyla artan tüketici fiyatlarıyla mücadele etmesi beklense de Artigas, piyasanın bu artan ters rüzgarlara dayanabileceğini düşünüyor.

Altın

Piyasasının bir başka yönü : Merkez bankası alımları

Şu anda piyasalar, Fed’in yıl sonuna kadar faiz oranlarını %3’ün üzerine çıkarma potansiyelini görüyor. Artigas, daha yüksek faiz oranları altının fırsat maliyetlerini artıracak olsa da, etkilenenin yalnızca altının olmadığını söylüyor ve nedenini şöyle açıklıyor :

Altının fırsat maliyetleri artıyor olsa da, önemli bir çeşitlendirme olarak hala iyi durumda.

Altın

Merkez bankaları resmi rezervlerini daha da çeşitlendirmeye çalıştıkça, altın piyasasının başka bir yönü ortaya çıkıyor. Raporda, merkez bankalarının yılın ilk üç ayında geçen yıla göre %29 düşüşle 84 ton altın aldığı belirtildi. Analistler, şu değerlendirmeyi yapıyor :

Merkez bankaları artan belirsizlik ortamında riske maruz kalmayı azaltmaya çalıştıkça, altın bir çeşitlendirici olarak daha fazla ilgi çekebilir. Beklentimiz, merkez bankalarının 2022 için net alıcı olarak kalması. Ancak, yavaşlayan ekonomik büyüme ve artan enflasyon kısa vadede merkez bankası altın talebini sınırlayabilir.

“Yüksek altın fiyatı ve ekonomik koşullar mücevher talebini etkiliyor”

WGC, ülke Covid-19 salgınıyla uğraşmaya devam ederken piyasa yükselen fiyatlardan ve Çin’den gelen zayıf talepten etkilenmiş olsa bile külçenin sağlam destek bulduğunu ifade ediyor. Raporda, külçe altın için bireysel yatırımın, geçen yılın ilk çeyreğinde görülen olağanüstü talebe kıyasla %20 düşüşle 1. çeyrekte toplam 282 ton olduğu belirtiliyor. Uzun vadeli eğilime bakıldığında rapor, külçe talebinin beş yıllık ortalamanın %11 üzerinde olduğunu söylüyor.

READ ALSO:   Yeni Dalga Geliyor" 3 Uzman Altın Beklentilerini Paylaştı !
XAU

Rapor, küresel altın takı tüketiminin geçen yıla göre %7 düşüşle 474 ton olduğunu kaydediyor. Ancak Hindistan ve Çin talebi hariç tutulduğunda mücevher tüketimi %7 arttı. Artigas, ileriye dönük olarak mücevher talebinin yıl boyunca nispeten yatay kalmasını beklediklerini söylüyor.

Tüketiciler daha yüksek fiyatlardan yararlandıkça, pazar da geri dönüşümde bir artış gördü. Altın geri dönüşümü, geçen yıla gore %15 artışla 301 tona yükseldi. Raporda, “Bu, 2016’dan bu yana en güçlü ilk çeyrek geri dönüştürülmüş tedarik seviyesiydi” deniliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebookc’est toi Instagram‘da takip edin ve Télégramme je Youtube kanalımıza katılın !

Sorumluluk Reddi Beyani : Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyari : Kriptokoin.com’a haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Leave a Comment