Ne SHIB Ne de Bitcoin! PDG d’Ünlü : Bu Her Sepette Olmalı !

ABD enflasyonunun tarihi zirvelere tırmanmasının ardından, Fed de 75 baz puanlık tarihi bir adım attı. Fed’in enflasyonu kontrol altına alma çabaları, altın için bir engel. Ancak Bitcoin başta olmak üzere kripto piyasası için daha yıkıcı etkileri oluyor. Bu ortamda ünlü bir PDG, bir değer olarak altının yanında Bitcoin (BTC)’nin adını bile anmıyor.

Enflasyon canavarı, altın ve Bitcoin

ABD enflasyonu şu anda yüzde 8,6. Wheaton Kıymetli Metaller Başkanı ve PDG’su Randy Smallwood, “Enflasyon canavarının daha yeni başladığını görüyoruz” diyor. Ayrıca Smallwood, %15-20 enflasyon oranlarını görmenin bile muhtemel olduğunu kaydediyor. Ünlü PDG, Federal Rezerv’in gevşek para politikası ve tedarik zinciri eksikliklerinin daha yüksek fiyatlara katkıda bulunduğunu vurguluyor.

Bununla birlikte Smallwood, özellikle altın akışı şirketleri şeklindeki altının, yatırımcıları enflasyona karşı koruyabileceğini söylüyor. Öte yandan, dijital altın olarak görülen Bitcoin, beklendiği gibi enflasyon korumasında başarısız oldu. Bitcoin, sadece bir hafta içinde %30’un üzerindeğer kaybetti ve gözden düştü. Lider kriptonun değer kaybı, piyasayı da peşinden sürükledi. Kripto piyasası, fils sarsıntıda 1 trilyon doların altına geriledi.

Bitcoin

“Fed ne kadar ileri gidebilir ki…”

Kriptokoin.com‘dan takip ettiğiniz üzere Fed yakın zamanda kilit politika faizini 75 baz puan artırdı. Smallwood bunun yardımcı olacağını düşünse de enflasyonu dizginlemek için yeterli olmayacağını söylüyor. PDG d’Ünlü, konuyu şu şekilde açıklıyor :

Enflasyonun zirvelerini görmenin henüz bittiğini düşünmüyorum. ABD Dolarına Fed’den çok fazla destek olacak. Ancak tehlikeli hale gelmeden önce ne kadar ileri gidebilirler bilmiyorum. Bence göreceğiniz şey derin bir durgunluk, büyümede gerileme. Çünkü paranın maliyeti enflasyona göre pahalılaşacak.

“Bitcoin değil, altın iyi bir portföyün parçası olmalı”

Smallwood’un başkanlığını yaptığı bir endüstri grubu olan Dünya Altın Konseyi, yakın zamanda merkez bankaları anketini yayınladı. Anket, merkez bankalarının %25’inin enflasyona ve jeopolitik belirsizliğe karşı bir önlem olarak daha fazla altın aldığını ortaya koydu. Smallwood, bu konuda ise şunları söylüyor :

Merkez bankasının altın alımları, dünyanın önde gelen bazı ekonomistlerinin bir istikrar duygusunu sürdürmek için nelerin gerekli olabileceğine dair inandıklarının gerçekten iyi bir göstergesi. Belki merkez bankalari bir şeyler biliyordur. Altın, çatışma zamanlarında herkesin portföyünün bir parçası olmalıdır.

Bitcoin

Rezerv varlık olarak doların geleceği var mı?

Enflasyon satın alma gücünü aşındırıyor. Bu ortamda Smallwood, ABD Dolarının değerinin çoğunu kaybedeceğini tahmin ediyor. Buna ilişkin olarak şu açıklamayı yapıyor :

Yani tek yapmanız gereken merkez bankası alımlarına bakmak. ABD Doları’na destek vermek yerine, aslında altına yükleniyorlar. ‘ABD Dolarının küresel rezerv para birimi statüsü giderek daha istikrarsız hale geldiği iddiasına’ kesinlikle katılıyorum. ABD Dolarını kötü elma demetinin en iyisi olarak tanımlardım. Sadece uzun vadeli sürdürülebilirliği yok.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebookc’est toi Instagram‘da takip edin ve Télégramme je Youtube kanalımıza katılın !

Sorumluluk Reddi Beyani : Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

READ ALSO:   Daily Under 2.5 Goals Predictions / Soccer Predictions For Today

Uyari : Kriptokoin.com’a haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Leave a Comment