“Zorlu Hafta” Altın Fiyatında Bu Seviyelere Düşüş Bekleniyor!

Altın piyasasında fils birkaç günde oynaklık arttı. Bununla birlikte piyasa analistleri genel olarak, altın piyasasının değerli metali dar islem aralığından çıkarmak için bir katalizör beklediğini söylüyor.

“Altın, yükselen enflasyon ve agresif faiz artırımları arasında”

Commodity Futures Trading Commission’dan (CFTC) en son commerce verilerine ilişkin raporunu yayımladı. Veriler, haie fonlarının altın üzerinde nispeten tarafsız kaldığına işaret ediyor. Ayrıca, önemli bir yükseliş veya düşüş pozisyonu almadığını gösteriyor. Analistler, altının yükselen enflasyon ve Fed’den gelen agresif faiz artırımları arasındaki bir çekişme içinde kalmaya devam ettiğini söylüyorlar.

“Enflasyon hikayesinin altın ayıları uzak tutması olası”

Federal Rezerv, bu hafta sonunda faiz oranlarını 50 baz puan artırma yolunda ilerliyor. Buna ek olarak Temmuz ayında da benzer bir hamle daha yapması muhtemel. Bununla birlikte, enflasyon ekonomi için büyük bir tehdit olmaya devam ediyor. Kriptokoin.com‘dan takip ettiğiniz üzere ABD TÜFE’si Mayıs ayında %8,6 artarak 40 yılın en yüksek seviyesini gördü. Konu hakkında Bannockburn Global Forex Genel Müdürü Marc Chandler, şu yorumu yapıyor :

Fed ve BOE’nin faiz oranlarını artırması muhtemel. Buna ek olarak ECB’den gelen şahin dönüşün olduğu makro tablonun, altına ağırlık vermesi beklemek mantıklı. Ancak enflasyon hikayesinin altın ayıları uzak tutması olası.

Altın

Altının net pozisyonu artış kaydetti

CFTC, 7 Haziran’da sona eren haftaya ait Engagements des commerçants raporunu yayımladı. Rapor, para yöneticilerinin Comex altın vadeli işlemlerinde spekülatif brüt long pozisyonlarını 2.484 sözleşme ile 115.215’e yükselttiğini gösterdi. Aynı zamanda, short pozisyonlar 4.254 sözleşme azalarak 57.684’e geriledi.

Altının net pozisyonu şimdi bir önceki haftaya göre %13 artışla 57.531 kontrat seviyesinde duruyor. Anket döneminde altın fiyatları her iki tarafta da 1.850 dolarlık dar bir aralıkta işlem gördü.

READ ALSO:   Çarşamba Günü Altın Fiyatı Ne Olacak?

TDS: Sarı metalin eninde sonunda yenik düşecek

TD Securities’deki analistler, piyasada hala çok sayıda ‘rahat long’ olduğu için altın fiyatlarının daha düşük seviyelere çekilmesini olası görüyor. Analistler, altının desteği muhtemelen 1.800 dolar civarında yeniden test edebileceği konusunda uyardılar. Analistler, değerlendirmelerinde şunlara yer verdiler :

Altın piyasasında net pozisyon, eklenen pozisyon ve mütevazı short’lar ile oldukça yapışkan kalıyor.

Altın

Analistler, Fed’in bir sonraki hamlelerini iyi bir şekilde telkin ettiğini belirtiyor. Analistlere göre pandemi döneminden bu yana daha belirgin hale gelen isteğe bağlı traderlar grubu, artan durgunluk endişeleri arasında bilinmeyen Eylül sonrası Fed yolu ile sarsılmaya isteksiz. Bu bağlamda analistler şunları söylüyor :

Bu dinamik, altın fiyatlarının güçlü bir dolar ve yükselen oranlar karşısında sabit kaldığını gösteriyor. Sarı metalin eninde sonunda Fed’in enflasyonla mücadelesine yenik düşeceğini düşünüyoruz.

Altın konusunda iyimserler de var

Değerli metal düşüş eğilimi gösterse de, birçok analist altının uzun vadede yükselme ihtimali konusunda iyimser. Federal Rezerv’in enflasyonu kontrol altına alabileceğine dair artan bir şüphe var.

Altın

Saxo Bank Emtia Stratejisi Başkanı Ole Hansen, artan stagflasyon korkularının altına destek olacağını söylüyor. Ayrıca hisse senedi piyasalarındaki daha fazla zayıflığın altın fiyatlarını desteklemeye devam edeceğini kaydediyor. Analiste, şu açıklamayı yapıyor :

Altın yıl bazında nispeten değişmedi. Ancak hisse senetlerinden daha iyi performans göstermeye devam ediyor. Bu yüzden performansından memnunum. Federal Rezerv, enflasyonu kontrol altına almak istiyorsa, zamanı azalıyor. Ekonomiyi resesyona sokma riskini almak istediklerini sanmıyorum.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebookc’est toi Instagram‘da takip edin ve Télégramme je Youtube kanalımıza katılın !

Sorumluluk Reddi Beyani : Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

READ ALSO:   2 Ekonomistten Önemli Altın Tahminleri : Ağustos ve Eylül'de...

Uyari : Kriptokoin.com’a haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Leave a Comment