Altın Fiyatları Kolayca Bu Seviyelere Düşebilir!

Altın fiyatları 1.860 dolar seviyesinde ilerliyor ve sarı metal iki haftanın en yüksek seviyesi olan 1.870 doların yeniden test edilmesini izliyor. Ancak TD Securities’deki ekonomistlerin görüşüne göre, ralli satmak şimdilik ihtiyatlı olabilir.

“Sarı metal üzerinde yükselişe geçmek için çok erken olabilir”

Spot altın fiyatları yazının yazıldığı sıralarda TradingView verilerine gore %0,28 arışla 1.858,27 dolar seviyesinde bulunurken, ABD altın vadeli işlemleri, %0,22 yükselerek 1.861,4 dolara yerleşti.

TD Securities’deki ekonomistlere göre, daha yüksek ücretler ve tasarruflardan yararlanma, harcamaları yüksek tutmaya yardımcı oluyor, bu da Federal Rezerve’in arz tarafında çok az etkisi olduğu için, enflasyonu kontrol altına amacıyla agresif faiz artışlarının hala olabileceğini gösteriyor. Bu durumdan hareketle ekonomistler şu değerlendirmeyi yapıyor :

Bu nedenle, altın üzerinde yükselişe geçmek için çok erken olabilir.

Altın fiyatları

“Bu durumda, altın fiyatları kolayca bu seviyelerin altına gidebilir”

Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere Cuma günü açıklanan ve Federal Rezerv’in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan Çekirdek Kişisel Tüketim Harcamaları Endeksi, %4,9’a geriledi. Söz konusu endeks Mart ayında %5,2 olarak açıklanmıştı. Gözle görülür bir düşüş olması Fed’in şahin tutumunda biraz yumuşamaya neden olabilir. Bilindiği üzere altın fiyatları ABD kısa vadeli faiz oranlarından önemli ölçüde etkilenmekte ve Fed’in faiz artışlarında takınacağı tavır yatırımcılar tarafından yakından takip edilmekte.

TD Securities ekonomistlerine göre, pozisyon almada hala riskin long pozisyonların sonuna doğru eğimli olduğu göz önüne alındığında, enflasyonun inatla yüksek kalacağına dair herhangi bir işaret veya bugün görüldüğü gibi, yüksek ücretler ve tasarruf harcamaları nedeniyle istikrarlı bir ekonomiye işaret eden veriler, Fed Fonları tahminleri Mayıs başında görülen yüksek seviyelere veya daha da yükseklere kolayca geri dönebilir. Bu durumun bir sonucu olarak ekonomistler altın fiyatları için şu tahminde bulunuyor :

Bu, niceliksel sıkılaştırma (QT) ile daha da düşebilecek mütevazı likidite ile birlikte, oynaklık ve yeniden pozisyon alma, altın fiyatlarını kolayca 1.840 dolara ve ardılirna d.altından hezorlayabinna 1.800 dolarşil

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebookc’est toi Instagram‘da takip edin ve Télégramme je Youtube kanalımıza katılın !

Sorumluluk Reddi Beyani : Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

READ ALSO:   Çokça Altın Alın ! Bu Seviyeler Geliyor – Kriptokoin.com

Uyari : Kriptokoin.com’a haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Leave a Comment