Altın ve Bitcoin Krizde Paranızı Korur Mu? Çarpici Yorum !

Yunanistan eski Maliye Bakanı ve MeRA25 Genel Sekreteri Yanis Varoufakis’e gore, Bitcoin ve altın jeopolitik kargaşaya karşı koruma sağlamayacak. Varoufakis, “Hükümetin dışında özgürlük bulmak tehlikeli bir fantezi” diyor.

“Bitcoin’in geleneksel para biriminin yerini alacağına inanmıyorum”

Varoufakis, “Bitcoin gibi ‘oligarşik’ tanımı gereği kripto para birimlerinin, geleneksel para biriminin yerini alacağına inanmıyorum. Olmamalı, olamaz ve olsaydı bir kabus olurdu,” diyor. Ancak Blockchain teknolojisinin merkez bankaları için faydalı olacağını da sözlerine ekliyor. Varoufakis uzun zamandır bir Avrupa Merkez Bankası Dijital Para Birimi’ni (CBDC) savunuyor. CBDC’lerin hükümet zorbalığını artırabileceği endişesine yanıt veren Varoufakis, şunları söylüyor :

Bu ciddi bir endişe. Konsantre güç asla özgürlük için hayırlı değildir. Yani kabul ediyorum ama aynı zamanda da reddediyorum çünkü apolitik para olamaz. Paraya değer veren tek şey paranın vergileri söndürme kapasitesidir. Yani, bizim adımıza, bazen bize karşı bir şeyler yapan devletlerde yaşadığımız ölçüde, ama yine de suyun dışında yaşayamayan balıklar gibiyiz. Biz devletlerin vatandaşlarıyız… o devletlere ihtiyacımız var.

Altın

Hükümet zorbalığının çözümünün demokrasi ve şeffaflık olduğunu da sözlerine ekleyen Varoufakis, “Hükümetin diktatörce ve özgürlük sınırlayıcı olabileceğini söyleyenlere evet diyorum. Demek demokrasiye ihtiyacımız var. Bu nedenle, örneğin, merkez bankası dijital para birimleri bağlamında, bir dereceye kadar şeffaflık sağlamak için kullanılan Blockchain teknolojisinin bir savunucusuyum, böylece hepimiz sistemde ne kadar para olduğunu biliyoruz,” diyor.

“Altın ve Bitcoin korunma araçları değil!”

Varoufakis, altın ve Bitcoin’in hükümet kargaşasına karşı korunma araçları olduğu iddiasına gelince, bunun tamamen aptallık olduğunu söylüyor. Varoufakis, « Para arzını kontrol etmeniz gerekiyor. Para arzının siyasetten ve hükümetten bağımsız olması gerektiği fikri çok tehlikeli », diyor.

Kriz zamanlarında merkez bankasının bir bunalımı önlemek için parayı kullanıma sunması gerektiğini açıklamaya devam eden Varoufakis, gevşek para politikasının enflasyona yol açabileceği iddialarına şu ıktilde veryor:

Mali cehalet. Şu anda enflasyona sahip olmamızın nedeni QE değil. İki nedenden dolayı. Birincisi, tedarik zincirlerinin kesintiye uğraması nedeniyle. Küreselleşen kapitalizmin tedarik zincirlerini esasen tamamen ortadan kaldıran kilitlenme yaşandı. İkinci neden, mal talebindeki artışın, tedarik zincirlerinin bozulması nedeniyle bu şeylerin arzında bir daralma ile aynı zamana denk geldiği bir dönem yaşanmış olması. Bu da enflasioniste sarmalı başlattı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebookc’est toi Instagram‘da takip edin ve Télégramme je Youtube kanalımıza katılın !

Sorumluluk Reddi Beyani : Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

READ ALSO:   8 Analistten Hesapları Değiştiren Altın Fiyatı Tahminleri: Ocak'ta… – Kriptokoin.com

Uyari : Kriptokoin.com’a haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Leave a Comment