Altın Fiyatı, Aralık’ta O Seviyelerde !

Altın fiyatı yılın ikinci yarısına 1.800 doların altında bir düşüşle başladı. Buna rağmen, Bloomberg Intelligence, geri dönüş riski altında olan daha geniş emtialara karşı parlak metalin daha yüksek hareket edeceğini öngörüyor.

“Altın fiyatı tekrar 2.000 doları görebilir”

İsabetli tahminleriyle tanınan Bloomberg Intelligence kıdemli emtia stratejisti Mike McGlone, fils tahminlerini paylaştı. McGlone’un başarılı öngörülerine Kriptokoin.com‘un bu makalesinden göz atabilirsiniz. Analiste göre, ham petrol 2022’nin ikinci yarısında en büyük geri dönüş riskiyle karşı karşıya olan emtia konumunda. Bununla birlikte analist, altının fayda sağlayabilecek az sayıdaki emtialar arasında yer aldığını söylüyor. Ayrıca, sarı metalin 2.000 doları tekrar görmesinin mümkün olduğunu kaydediyor. McGlone yıl ortası görünümünde, şu değerlendirmeyi yapıyor :

2022’nin büyük dönüşü, ikinci yarıda ivme kazanabilir. Essence de jambon, düşüş için en iyi aday gibi görünüyor. İkinci yarı risklerinin Bloomberg Emtia Endeksi’nde geri çekilmeyi hızlandırmaya eğilimli olduğunu görüyoruz. Bu ortamda altın potansiyel olarak öne çıkıyor.

Altın fiyati

Mike McGlone : Autre tendance, hazir !

Bloomberg Intelligence, yılın ilk yarısında emtialar çok ısınırken altının çok soğuk olup olmadığına bakıyor. Ve tüm verilere baktıktan sonra McGlone, emtia piyasasının geri kalanı zirvelerinden aşağı inerken altının trende hazır olduğunu kaydediyor. Analiste göre, altının can çekişen performansı, geçmiş yüksek hızlı emtia rallilerinden açıkça farklı. Buradan hareketle McGlone, şu açıklamayı yapıyor :

Ancak parlak metal öne çıkmaya hazır görünüyor. Grafikte yan yana duran altın, neredeyse bir yıldır 100 haftalık ortalaması civarında seyrediyor. Bizim yaklaşımımız : Altın trende hazır, geniş emtialar ise tarihi ortalamalarına dönme riskiyle karşı karşıya. Güçlü emtialara karşı durgun altının son benzer dönemi, internet balonunun patlaması ve değerli metalin uzun bir boğa piyasasına sıçramasıyla 2000 yılındaydı.

“Altının endüstriyel metaller karşısında parlaması mümkün”

Küresel büyüme azalırken, 2022’nin geri kalanında altının endüstriyel metaller karşısında parlaması muhtemel. McGlone, altının 2.000 doları aşmasının daha muhtemel olduğunu söylüyor. Makro perspektiften Bloomberg Intelligence, hisse senedi piyasasının düşmeye devam etmesini bekliyor. Ayrıca, petrol ve endüstriyel metaller de dahil olmak üzere emtiaların düşmesiyle enflasyonun bu yılın sonlarında yavaşlayacağını tahmin ediyor.

READ ALSO:   Dünyaca Ünlü İsimler Altın Fiyatını Masaya Yatırdı : İşte Beklentiler !

Bununla birlikte Bloomberg Intelligence, 2022’nin sonuna kadar emtia alanında deflasyona geçiş öngörüyor. 2022’nin ikinci yarısı için temel durum, emtiaların ve hisse senetlerinin, Federal Rezerv’in faiz artışlarını en aza indirmeye başlaması için yeterince derine inmesi. Bu altın fiyatı ve ABD Hazine tahvillerinin daha iyi performans göstermeye başlaması için gerekli. Ayrıca, görünüme göre Bitcoin’in de altını daha fazla yansıtmaya başlaması muhtemel.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebookc’est toi Instagram‘da takip edin ve Télégramme je Youtube kanalımıza katılın !

Sorumluluk Reddi Beyani : Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyari : Kriptokoin.com’a haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Leave a Comment