“Büyük Kapitülasyon Olabilir” Analisterden Kritik Altın Tahminleri !

ABD doları yükselirken ve jambon essence satılırken altın bu hafta 70 doları sildi. Bununla birlikte, TD Securities altın için ‘büyük bir kapitülasyon’ olayını mümkün görüyor. Pepperstone’un araştırma başkanı Chris Weston, ise emtiaların iki cephede bir savaşla karşı karşıya olduğunu söylüyor.

« Bu durum, altının önemli ölçüde aşağı yönlü olacağına dair bir işaret »

Kriptokoin.com‘dan takip ettiğiniz üzere ABD doları endeksi (DXY) 20 yılın en yüksek seviyelerine çıktı. L’essence de jambon est de 100 doların yakınlarına geldi. Bu ortamda değerli metal, Perşembe günü 8,5 ayın en düşük seviyeleri yakınında işlem görüyor. Valeurs Mobilières TD kıdemli emtia stratejisti Daniel Ghali, şu değerlendirmeyi yapıyor :

Mettez spread’imizin süresi dolduktan sadece birkaç gün sonra, altında büyük bir kapitülasyon olayının yaşanması mümkün. Yani bir stratejistin kriptoniti ! Covid-19 krizinden bu yana geniş emtia fonlarından en hızlı çıkışların çeşitli spekülatif gruplardan bir dizi ardışık tasfiyeyi katalize edebileceğine dair kanıtlar görüyoruz. Bu, katılımcılar bir boşlukta satmak zorunda kaldıkları için önümüzdeki seanslarda altının önemli ölçüde aşağı yönlü olacağının bir işareti.

altın

“Altın fonları, Covid-19 krizinden bu yana en dik çıkışları görüyor”

Yatırımcılar, gelecekteki talebi olumsuz etkileyecek potansiyel bir durgunluk korkusuyla long pozisyonlarından çıkıyorlar. Bu nedenle bu eğilim, tüm emtia alanında gözleniyor. Stratejiste göre, geniş emtia endeksleri, durgunluk korkuları arasında büyük çıkışlar tarafından baskılanıyor. Ghali, bunun için, çıkışlar için acele eden bir para yöneticisinin, talep sinyallerindeki düşüşe katkıda bulunduğunu kaydediyor. Stratège, devam ederek, şu açıklamayı yapıyor :

AUM’un en büyük 15 fonu, yalnızca geçen hafta 1 milyar doların üzerinde fon çıkışları kaydetti. Ayrıca, Covid-19 krizinden bu yana en dik çıkışları yaşıyor. Bu grubun potansiyel bir teslimiyeti tüm emtia fiyatlarındaki düşüşe katkıda bulundu. Bu da gerçek zamanlı emtia talebi göstergemizdeki çöküşü açıklamaya yardımcı oluyor.

“Altında satışlar büyük bir CTA satış programını hızlandırdı”

Altın, önce 1.800 doların altına ve ardından 1.780 dolarlık kilit desteğin altına düştü. Stratejist, bu durumun geniş emtia fonları tarafından ayrım gözetmeksizin satış anlamına geldiğini söylüyor.

READ ALSO:   "Dik Satış Olabilir" Analiste : Altın Bu Diplere Gidebilir !

Ghali, “Trend takipçileri kötüleşen momentuma tepki verdiğinden, satışlar büyük bir CTA satış programını hızlandırdı. Bu aynı zamanda, CNY cinsinden fiyatlar düşmeye başladığından, Şanghay’ın en büyük altın traderlarının koordineli satışlarıyla da örtüşüyor,” diye ekliyor.

altın

“Altın fiyatının sürekli bir düşüş eğilimine girmesi mümkün”

Kıymetli metalin 2.000 doların üzerine çıktığı ve yeni rekorlar kırdığı 2020’den bu yana long pozisyonlar birikti. Long’ların sayısı göz önüne alındığında, bu altın için önemli bir kırmızı bayrak. Ghali, pandemi sırasında bu grubun biriktirdiği önemli boyutun kayıtsız göründüğü konusunda uyardıklarını belirtiyor. Bu bağlamda stratège, şu açıklamayı yapıyor :

Bir tasfiye boşluğunda, bu pozisyonlar artık savunmasız. Merkez bankaları, bir kredibilite kriziyle karşı karşıya kaldı. Bu nedenle enflasyona karşı savaşlarına bağlı kalmaları ve faizleri, daha uzun süre yüksek tutmaları mümkün. Bu yüzden, altında sürekli bir düşüş eğilimi oluşması olası.

altın

“Emtialar iki cephede bir savaşla karşı karşıya”

Pepperstone’un araştırma başkanı Chris Weston’a göre, durgunluk çağrıları emtia sektöründe büyük bir düşüşü tetikliyor. Weston, bakır, essence, altın ve gümüşte short pozisyonlar hızla büyüdüğünü kaydediyor. BCE, oldukça kasvetli büyüme beklentileri arasında enflasyonu kontrol altına almak için sıkılaştırmak zorunda kaldı. Avrupa Birliği ağır bir resesyon riski altında görünüyor. Ancak Weston Çarşamba günü bir notta, durgunluğun daha çok küresel bir sorun olduğu konusunda uyarıyor.

Araştırma başkanına göre, emtialar iki cephede bir savaşla karşı karşıya. Bunlar, talep yıkımı ve kral USD. Weston, bunun, emtialarda bazı yoğun ayı eğilimlerine neden olduğunu kaydediyor. Analiste, « Emtialar, durgunluk riskinin varsayılan ifadesidir » diyor. Bu bağlamda, şu değerlendirmeyi yapıyor :

Ham essence ve altın akışı müşterilerden alır. Ancak ivme ve trendi sevenler için bu, dikkat edilmesi gereken yerdir. Satıcılar court, emtialarda ileriye dönük izlenecek bir şeydir. USD yükselmeye devam ederse, belki AUD veya EUR (XAUAUD veya XAUEUR) cinsinden altın risklerine bakın. Bir üst seviye aralığı kırılması için kapsam olabilir. Ancak o zaman bile, bir hareketin gerçekleşmesini beklemek ve piyasanın kendini göstermesine izin vermek isteyeceğim.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebookc’est toi Instagram‘da takip edin ve Télégramme je Youtube kanalımıza katılın !

Sorumluluk Reddi Beyani : Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

READ ALSO:   What does S mean on Snapchat? All you need to know

Uyari : Kriptokoin.com’a haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Leave a Comment