FED Tutanakları Yayınlandı ! Bitcoin et Altını Nasıl Etkilenecek ?

FOMC tutanakları geçtiğimiz saatlerde yayınlandı. Fed, Haziran ayında yaptığı fils toplantıda faizi 75 baz puan artırarak yüzde 1.75’e yükseltti. Bugün saat 21:00’da açıklanan FOMC tutanakları Bitcoin ve altını yakından ilgilendiriyor. İşte kripto ve altın piyasasını neler bekliyor ?

FOMC tutanaklarından Bitcoin ve altın için neler çıktı?

Fed bir süredir enflasyona müdahale etmek için faiz artırımına baş vuruyor. Merkez Bankası, Haziran toplantısında faizi 75 baz puan yükseltmişti. Bu akşam saat 21:00’da bu tarihte yapılan toplantıyla alakalı görüşleri içeren açıklamalar yer alıyor. Önümüzdeki aylarında planlandığı FOMC tutanaklarından bugün aşağıdaki maddeler çıktı.

  • 2022 ve 2023 yılları için büyüme tahminleri düşürüldü.
  • Enflasyonun devamın etmesi halinde faiz artışına devam edilecek.
  • Enflasyonun düşürülmesi zaman alacak.
  • Komisyon daha fazla faiz artışına sıcak bakıyor.
  • Enflasyonun kalıcı olabilir.
FED Tutanakları Kaçta Açıklanıyor?  Altın ve Bitcoin Ne Olacak?

Açıklamalar esnasında altında 1.730 dolarda kalmaya devam ediyor

Altın piyasası keskin düşüşünü sürdürüyor. Fed’in bu ayın sonlarında daha agresif para politikası sıkılaştırma sinyali vermesiyle ons fiyatı 1.730 doların üzerinde işlem görüyor. Bazı ekonomistlere göre, Merkez Bankası büyüme yerine enflasyonu artırmaya odaklanmaya devam ederken, Merkez Bankası’nın Haziran ayı para politikası toplantısının tutanakları piyasa için birkaç sürpriz oldu.

16 Wall Street Analisti : Altın Haftaya Bu Seviyelerde Olabilir !

Tutanaklarda, « Çoğu, enflasyona yönelik risklerin yukarı yönlü olduğu konusunda hemfikirdi ve devam eden arz darboğazları ve artan enerji ve emtia fiyatları ile ilişkili olanlar da dahil olmak üzere bu tür birduç riske bulunıfta bulunıfta . Aynı zamanda Komite, ekonomiye yönelik artan riskler de gördü. 6 Haziran’da açıklanan FOMC tutaklarında şunlar yer alıyor :

Katılımcılar, önümüzdeki birkaç yıl içinde ekonomik büyümeye ilişkin belirsizliğin arttığına hükmetti. Aşağı yönlü riskler arasında finansal koşullardaki daha fazla sıkılaşmanın ekonomik aktivite üzerinde beklenenden daha büyük bir olumsuz etki yaratması ihtimali yer alıyor.

Altın piyasası baskı altında ancak son dakikalara çok az tepki veriyor

Ağustos altın vadeli işlemleri en son, gün için %1,55 düşüşle 1.736.60 dolardan işlem gördü. Tutanaklar ayrıca, bu ayın sonunda 75 baz puanlık bir faiz artırımı daha yapma potansiyelini de vurguladı.

Katılımcılar, bir sonraki toplantıda 50 veya 75 baz puanlık bir artışın uygun olacağına karar verdiler. Tutanaklarda, katılımcılar, ekonomik görünümün kısıtlayıcı bir politika duruşuna geçmeyi gerektirdiği konusunda hemfikirdiler ve yüksek enflasyon baskılarının sürmesi halinde daha da kısıtlayıcı bir duruşun uygun olabileceği ihtimalini kabul ettiler.

PDG de ByteTree : Altın ve Bu Coin Her Portföyde Olmalı !

Bazı analistler, durgunluk bulutları toplanmaya başlarken Federal Rezerv’in kararlılığını sorguluyor. Ancak tutanaklar, Fed’in enflasyonla mücadelede kararlı göründüğünü gösteriyor.

Birçok katılımcı, şu anda Komitenin karşı karşıya olduğu önemli bir riskin, halkın Komitenin politika duruşunu garanti edildiği gibi ayarlama kararlılığını sorgulamaya başlaması halinde yüksek enflasyonun yerleşbilece geleşilece. Bu konuda katılımcılar, açık ve etkili iletişimle birlikte para politikasının uygun şekilde sıkılaştırılmasının fiyat istikrının yeniden sağlanmasında elzem olacağını vurgulad.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebookc’est toi Instagram‘da takip edin ve Télégramme je Youtube kanalımıza katılın !

Sorumluluk Reddi Beyani : Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

READ ALSO:   Bitcoin et Altın Ne Olacak ?

Uyari : Kriptokoin.com’a haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Leave a Comment