Altın Haftaya Bu Seviyelerde Olabilir !

Altın fiyatları, piyasada hafif bir düşüş eğilimine sahip olmaya devam ediyor. Sarı métal, bu hafta içinde, 1.800 doların altını ziyaret etti. Bununla birlikte, dünya çapında artan faiz oranlarıyla karşı karşıya kalan değerli metal zeminini korumaya devam ediyor. Piyasa analistleri şimdilik altında önemli bir rota beklemiyorlar.

“Teknik resim, altın fiyatın yakın vadede düşebileceğini gösteriyor”

En son Kitco News Haftalık Altın Anketi, Wall Street analistleri ve Main Street yatırımcıları arasında duyarlılığın nispeten tarafsız olduğunu gösteriyor. Capital, Equiti Capital’de Piyasa Analisti David Madden, yükselen faiz oranlarının ABD dolarını artırdığını söylüyor. Aynı zamanda hisse senedi piyasaları için daha fazla oynaklık yarattığını belirtiyor. Bu nedenle Madden, 1.800 doların kısa vadede altının adil değerini temsil edebileceğini ifade ediyor. Analiste, bu bağlamda şu açıklamayı yapıyor :

ABD dolarının güvenli liman varlığı olarak altına göre hafif bir avantajı olduğunu düşünüyorum. Altın 1.800 dolar civarında islem görmekte rahat görünüyor. Bununla birlikte, teknik resim fiyatın yakın vadede düşebileceğini gösteriyor.

Altın

Daniel Pavilonis : Altın fiyatı düştü, ancak bozulmadı !

Yorumlar, altın piyasasının üçüncü haftasını négatif bölgede bitirmesiyle geliyor. Ağustos altın vadeli işlemleri fils Cuma gününe göre %1,5’ten fazla düşüşle 1.800,80 dolardan işlem gördü. Kasvetli teknik görünüme ek olarak, altın piyasası Haziran’ı üst üste üçüncü kaybıyla kapattı.

2022’nin ikinci yarısına kasvetli başlangıca rağmen altın, hisse senedi piyasalarından daha iyi performans göstermeye devam ediyor. S&P 500, yılın ilk yarısını %20 düşüşle kapattı. Bu 1970’lerden bu yana en kötü yarı yıl performansı. RJO Vadeli İşlemlerinde Kıdemli Emtia brokerı Daniel Pavilonis, şu yorumu yapıyor :

Altın hala yapması gerekeni yapıyor. Tüm faiz artırımı sorunlarıyla birlikte altın zeminini koruyor. Fiyat daha düşük ama bozulmadı.

Altın anketi sonuçları ne gösteriyor ?

Bu hafta 16 Wall Street analisti Kitco News’in altın anketine katıldı. Katılımcılar arasında beş analist veya %31’i yakın vadede altında boğa eğilimindeydi. Aynı zamanda, yedi analist veya %44, altın üzerinde ayı eğilimindeydi. Diğer dört analist veya %25, gelecek hafta değerli metalde tarafsız kalmayı seçti.

READ ALSO:   Altın İçin Önümüzdeki 5 Ayda Bunları Bekleyin!
Anket

Bu arada, en ligne Main Street anketlerinde 612 oy kullanıldı. Bunların 253’ü veya %41’i altının önümüzdeki hafta yükselmesini bekliyor. Diğer 233 veya %38 seçmen daha düşeceğini söylerken, 126 seçmen veya %21 kısa vadede tarafsız kaldı.

Bireysel yatırımcılar arasındaki duyarlılık birkaç yılın en düşük seviyesinde kaldı. BU nedenle katılım oranı da öyle oldu. Analistler, fiyatların konsolide edilmesiyle yatırımcıların altına olan ilgisinin fils zamanlarda soğuduğunu belirtiyorlar.

Altın

« Sarı metal, mücadele etmeye devam edecek »

Bazı analistlere göre, Federal Rezerv faiz oranlarını artırmaya yönelik küresel baskıya öncülük ederken altın mücadele etmeye devam edecek. Bou arada Kriptokoin.com‘dan takip ettiğiniz üzere Fed’in bu ayın sonunda faiz oranlarını 75 baz puan artırması bekleniyor.

Ancak para politikasını sıkılaştırmak isteyen tek merkez bankası Federal Rezerv değil. Enflasyon artmaya devam ederken, ECB’nin Temmuz ayında faiz oranlarını artıracağına dair beklentiler artıyor. Cuma günü, ön veriler, Avrupa’da enflasyonun Haziran ayında yıllık %8,1’lik artıştan %8,6’ya yükseldiğini gösterdi.

Altın

Adrian Day : Bu parlak metal için çılgınca olumlu olur

Bununla birlikte, diğer analistler, yavaşlayan büyüme karşısında faiz oranlarını yükseltmeye çalıştıkları için merkez bankalarının hepsinin aynı ikilemle karşı karşıya olduğuna dikkat çekiyor. Adrian Day Varlık Yönetimi Başkanı Adrian Day, mevcut ortamda altının aşırı satıldığını ve bir sıçrama beklediğini söylüyor. Jour, şu değerlendirmeyi yapıyor :

Merkez bankaları, enflasyonu düşürmek için sıkılaştırmaya devam etme veya ekonomileri durgunluğa itme seçeneğiyle karşı karşıya kalacak. ABD zaten bir tanesinde olabilir. Bu noktada çoğu, sıkılaştırmalarını yavaşlatacak. Veya ekonomik koşullar yeterince kötüleşirse rotayı tersine çevirecek. Fed ve diğer bankalar enflasyonu kontrol etme çabalarından vazgeçerse, bu altın için çılgınca olumlu olur.

sari métal

Marc Chandler, altına daha temkinli yaklaşıyor

Bannockburn Global Forex Genel Müdürü Marc Chandler da, altında bir sıçrama aradığını söylüyor. Ancak değerli metal konusunda o kadar iyimser değil. Chandler, şu görüşlerini paylaşıyor :

Bu haftaki 1.800 doların altındaki büyük çöküşten sonra daha aşağı inmek konusunda isteksizim. Bununla birlikte, durgunluk korkularının enflasyonu ana endişelerden biri olarak gölgede bırakması nedeniyle satış için bir sıçrama olması mümkün.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebookc’est toi Instagram‘da takip edin ve Télégramme je Youtube kanalımıza katılın !

Sorumluluk Reddi Beyani : Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

READ ALSO:   Haftalık Altın Tahmini Geldi : Bu Seviyelere Hazırlanın !

Uyari : Kriptokoin.com’a haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Leave a Comment