Altın Fiyatının Sıradaki Hamlesi O Seviyeye !

Federal Rezerv’in agresif tavrı değerli metalin parlaklığını azaltmaya devam ediyor. Altın fiyatları, Perşembe günü %2’den fazla düştü. Buna ilaveten düşüş Cuma günü de devam etti ve sarı metal 1.780 dolarlı seviyelere geriledi.

« Sarı metal, riskten kaçınma durumundan bir kez daha fayda sağlayamıyor »

Altın fiyatları, ay, çeyrek ve yıllık bazda düşüş yolunda ilerliyor. City Index piyasa analisti Fawad Razaqzada, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Güçlü bir ABD doları ve yükselen faiz oranı beklentileri altın üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Sarı métal, piyasalarda devam eden riskten kaçınma durumundan bir kez daha fayda sağlayamıyor.

Altın

“Altın, merkez bankalarının kararlarına gecikmiş bir tepki veriyor”

Ayrıca, bir değerli metal analisti, bu hafta altın fiyatındaki düşüşün, Federal Rezerv ve diğer merkez bankalarının artan şahinliğine gecikmiş bir tepki olduğunu söylüyor. TD Securities küresel emtia stratejisi başkanı Bart Melek, gelişmeleri şu şekilde yorumluyor :

Burada gördüğümüz şey, ABD merkez bankasından ve dünyadaki diğer merkez bankalarından gördüğümüz şahinliğe biraz gecikmiş bir tepki. Jerome Powell, Avrupalı ​​​​meslektaşlarıyla takılıyor ve tartışma du jour, enflasyon ve onunla ne yapılacağı.

Bart Melek : Altın zayıflamaya devam edecek

Daha yüksek faiz oranları beklentisi altına olan talebi azalttı. Çünkü daha yüksek faizler, altın getiri sağlamadığından tahvilleri daha çekici bir yatırım haline getiriyor. Fed başkanı Jerome Powell, ECB’nin Portekiz’in Sintra kentinde düzenlenen yaz politikası konferansı sırasında bir panel tartışması sırasında konuştu. Powell, Fed’in güçlü Amerikan işgücü piyasasını çökertmeden enflasyonu %2 hedefine geri çekebileceğinin “garantisi” olmadığını söyledi.

Bart Melek, emtia ticareti danışmanları gibi algoritmik traderların da sarı metale karşı bahisleri artırdığını kaydediyor. Buradan hareketle, altının zayıflamaya devam edeceğini söylüyor. Analiste gore, altın için bir sonraki teknik destek seviyesi 1.795 dolardı. Öte yandan, basın zamanında bu destek kırıldı ve altın 1.787 dolara geriledi.

READ ALSO:   Altın ve Bitcoin İçin Perşembe Önemli Gün : İşte Beklentiler !
Altın

“Traderlar, altının uçurumdan düşmesini önlemeye yardımcı olacak”

Bu arada, ABD’de Fed’in tercih ettiği enflasyon veri ölçüsü olan PCE, hafif yavaşlayarak %4,7’ye geriledi. Kriptokoin.com‘dan takip ettiğiniz üzere, manşet rakam ise değişmeden %6,3’te kaldı. Tüketici harcamaları, FactSet tarafından ankete katılan ekonomistlerin beklediğinden daha küçük bir artışla geçen a sadece %0,2 arttı. Bu arada, ABD haftalık işsizlik başvuruları verileri açıklandı. Veriler, işsizlik yardımı için ilk kez başvuran Amerikalıların sayısının geçen hafta 2.000 azaldığını gösterdi. AvaTrade’in baş piyasa analisti Naeem Aslam ise şu tahmini yapıyor :

Son derece belirsiz bir ortamda risklerinden korunmak isteyen traderlar, altın fiyatının « uçurumdan düşmesini » önlemeye yardımcı olacak. Bu yüzden, en son ABD verilerinin ardından altın oynaklığını sürdürecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebookc’est toi Instagram‘da takip edin ve Télégramme je Youtube kanalımıza katılın !

Sorumluluk Reddi Beyani : Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyari : Kriptokoin.com’a haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Leave a Comment