Haftanın Altın Grafiği Çıktı : İşte Beklenen Seviyeler !

Altın fiyatları 1.820 doların üzerinde bir ileri bir geri salınıyor. Piyasa analisti Ross J Burland’a göre altın, hem boğalar hem de ayılar için bir şeyler sunmaya hazırlanıyor. Bu arda altının rakibi ABD doları düşmeye devam edip, altın short squeeze’e neden olacak mı? Ross J Burland’ın analizlerini okuyucularımız için hazırladık.

Haftalık altın analizi

Kriptokoin.com‘dan da takip ettiğiniz üzere altın fiyatı bir aralıkta sıkışıp kaldı. Yatırımcılar 1.800 dolara yakın court pozisyonları kapattı. Ayrıca yatırımcılar, tekrar 1.800 dolarlık bir yeniden test öncesi üç itişte fiyatı 1.880 dolara geri zorladı. Bu nedenle altın fiyatı, hem günlük hem de saatlik perspektifte yatay bir aralıkta kaldı. Altın, şu ya da bu şekilde net bir önyargı olmadan 1.827 dolarda kapattıktan sonra yeni haftayı açıyor :

Altın

Altın fiyatı, bir M-formasyonunun boyun çizgisinin potansiyel direncini karşıladığı aralığın ortasında yer alıyor. Bunun da, genişleyen satışın aşağı yönlü bir devamına yol açması muhtemel. Görünen o ki, Cuma günkü önceki üç seansın tümü konsolidasyon günleriydi. Dolayısıyla haftaya bir kopuş başlangıcı olabilecek bir döneme girdi.

Altın

Saatlik grafikte, fiyatın 1.850 dolarlık çift tepeden satışları konsolide ettiğini görmemiz mümkün. Ayrıca, M-formasyonunun 1.820 dolarda potansiyel bir hareket olması muhtemel. Buna ilaveten aşağı yönlü kırılmayı ve aralığı genişletmek için zorlayıcı olduğunu görmemiz olası.

Altının M15 grafik analizi

Öte yandan, bu saatlik aralığın en yüksek seviyelerine doğru 15 dakikalık grafikteki tekliflerde aşağıdaki gibi bir boşluk görüyoruz.

Altın

Teze göre, hafta yoğunlaştıkça piyasanın aşağı yönlü nihai düşüşten önce sipariş bloğuna fils bir hamle için, likidite toplamak amacıyla daha yükseğe hareket etmesi mümkün.

DXY görünümü

Bütün bunlara göre ve ABD doları dikkate alındığında, daha zayıf bir dolar durumunda uygulanan bir boğa tezi olması gerekiyor.

READ ALSO:   Ünlü Banka, Altın İçin Temmuz ve Aralık Seviyelerini Belirledi !

Geçen hafta, aşağıdaki ABD Doları Fiyat Analizi önemli. Aşağıdaki bir testten ayılar, 103’deki savunmasız olan kısa vadeli yapıyı çıkarıyor. Sonra, daha düşük DXY için durumu savunuyor.

XAU

Ayrıca, fiyat hareketinin aşağıdaki gibi gerçekleştiğini gördük.

XAU

Daha fazlası varsa, DXY yapıyı kırıp fiyat dengesizliklerine ve 103,10 civarındaki sipariş bloğuna yönelmesi olası. Bu altın için ne anlama geliyor?

Altın için boğa davası

Sarı metal için bir yükseliş durumu var. Bu da önceki iki ABD seansında önceki en yüksek seviyelere doğru 1.832 dollar üzerindeki mevcut konsolidasyon öfkesinin üzerine ve ardından aşağıdaki gibi 1.850 dollar geliyor:

XAU

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebookc’est toi Instagram‘da takip edin ve Télégramme je Youtube kanalımıza katılın !

Sorumluluk Reddi Beyani : Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyari : Kriptokoin.com’a haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Leave a Comment