Dünyaca Ünlü Ekonomistler : Altın O Rakamları Görecek !

Milyarder yatırımcı Seth Klarman, belirsizlik piyasaya hakim olmaya devam ederken bir miktar altın tutmanın değerini gördüğünü söylüyor. Ayrıca Standard Chartered ekonomistleri altında yukarı yönlü bir hareket bekliyor. Bunun yanında Commerzbank analistleri ise değerli metalde belirgin bir düşüş öngörmüyor.

“Faizler, daha yükseğe çıkmaya başladıklarında sistemi sarsacak”

Seth Klarman, Harvard Business School’da yakın zamanda bir röportaj verdi. Klarman, ABD ekonomisinin daha yavaş ekonomik büyüme ve yükselen enflasyondan oluşan zorlu bir ortamla karşı karşıya olduğu konusunda uyarıyor. Mevcut satışla bile, hisse senedi piyasalarının hala çok yüksek olduğunu ekliyor. Yorumlar, S&P 500’ün bu yıl kabaca %23 düşerek ayı piyasası bölgesine girmesiyle geldi.

Klarman, faiz oranları yükseldikçe hisse senedi piyasalarının düşmeye devam edeceğini de ifade ediyor. Bunun yanında, tahvil piyasasının 35 yıldır boğa piyasasında olduğunu belirtiyor. Ayrıca, mevcut satışların daha iyi getiri elde etmek amacıyla daha fazla risque almak zorunda kalan yatırımcılar için büyük bir şok olabileceğini söylüyor. Klarman, Harvard Business School röportajında, şu açıklamayı yapıyor :

Faiz oranları yükselmeye başlıyor. Uzun süredir yapay olarak düşük tutuldukları için daha da yükselmeleri lazım. Bence bazı insanları ve hatta sistemi daha yükseğe çıkmaya başladıklarında sarsacak.

Altın

“Fed, bir noktada çıldıracak”

Klarman, faiz oranlarının artmasını beklese de, Federal Rezerv’in agresif hareketinde bir sınır görüyor. Bu konuya ilişkin olarak şunları söylüyor :

Piyasa sadece bu yıl beş veya altı artış fiyatladı. Düşünmesi zor olan şey, Fed’in yavaşlayan bir ekonomide ve çökmekte olan bir finans piyasasında faiz artırıp artırmayacağıdır. Benim tahminim, bir noktada çıldıracaklar.

“Doların rezerv kimliğinin yakın zamanda değişmesi pek olası değil”

Klarman ayrıca ABD dolarının güçlü kalmasını ve dünyanın baskın rezerv para birimi olmasını beklediğini söylüyor. Bu görüşünü ise şu şekilde izah ediyor :

ABD, doların çok uzun bir süredir dünyanın rezerv para birimi olması gibi muazzam bir avantaja sahip. Yakın zamanda değişmesi pek olası değil. İnsanların Çin para birimini kaboul ettiğini hayal etmek zor. İnsanların kripto para birimini kaboul ettiğini hayal etmek zor.

Altın

“İhtiyatlılık gereği portföyde biraz altın tutmak iyidir”

Yükselen faiz oranları ve güçlü bir ABD doları, altın için güçlü rüzgarlar. Bununla birlikte Klarman, hala değerli metalin hayranı olduğunu söylüyor. Bunun bir değer deposu ve güvenli liman olarak kaldığını kaydediyor. Milyarder yatırımcı, görüşlerini şu şekilde ifade ediyor :

Bence altın bir krizde değerlidir. Dünya cehenneme dönerse, savaş genişler ve kötüleşirse, insanlar ‘Artık bir şeyin değerinin ne olduğunu nereden bileyim?’ diyecek. Biraz altınım olduğundan emin olacağım. Çünkü çaresizlik anında param olmamasını istemiyorum. Asla ou noktaya gelmeyebilir. Ancak portföyünüzden biraz altın bulundurmanın ihtiyatlı olduğunu düşünüyorum.

Altın

“Altın fiyatının 1.895 dolarlık direncin üzerine çıkması mümkün”

Kriptokoin.com‘dan takip ettiğiniz üzere altın, şu ana kadar 1.775-1.800 dolar arasında kilit desteği tuttu. Standard Chartered raporundaki stratejistlere göre, sarı metalin, jeopolitik gerilimlerin artması üzerine 1.895 dolarlık direncin üzerine çıkması mümkün. Stratejistler, şu değerlendirmeyi yapıyor :

Jeopolitik belirsizlik ve artan politika hataları endişeleri muhtemelen destekleyici olmaya devam edecek. Son iki endişeye ilişkin herhangi bir tırmanış, özellikle USD gücü yavaşlamaya başlarsa altının 1.875-1.895 dolar direncinin üzerine kırılması olası. Öte yandan, 1.775 doların altında bir kırılma, 1.675 dolara doğru satış yapma riskini doğurur.

métal sari

“Altın fiyatında daha belirgin bir düşüş öngörmüyoruz”

Altın 1.825 dollar düştü. Yine de Commerzbank ekonomistleri sarı metalin 1.800 dolar seviyesinin üzerinde kalmasını bekliyor. Ekonomistler, « Altın, döngüsel emtiaların uğradığı fiyat düşüşünün arkasında resesyon korkuları olmasına rağmen, son haftalarda güvenli liman olma ününü sürdürmekte defalarca başarısız oldu », diyor. Bununla birlikte, şu yorumla devam ediyorlar :

Geçtiğimiz birkaç hafta içinde, 1.800 doların hemen üzerindeki fiyatlarda alım ilgisi gördü. Bu da altın fiyatının bu eşiğin altına herhangi bir kalıcı şekilde düşmesini engelledi. Bu sefer de aşağı yukarı aynısının olmasını bekliyoruz. Altın fiyatında daha belirgin bir düşüş öngörmüyoruz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebookc’est toi Instagram‘da takip edin ve Télégramme je Youtube kanalımıza katılın !

Sorumluluk Reddi Beyani : Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

READ ALSO:   Altın Temmuz'da Bu Seviyelerde Olabilir !

Uyari : Kriptokoin.com’a haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Leave a Comment