Bugün Altın, BTC et SHIB’e Dikkat : FED Depremi Olabilir !

Altın fiyatları, doların güçlenmesiyle Çarşamba günü hafifledi. Bu sırada yatırımcılar başta ABD Merkez Bankası (FED) olmak üzere merkez bankalarından para politikası planlarına ilişkin yeni ipuçları bekliyor. Bu nedenle, altın fiyatları hala dar bir aralıkta işlem görüyor. Bu sırada, bugün, piyasaları etkileyecek önemli bir olay var. Bugün, FED Başkanı Jerome Powell, “Kongreye Altı Aylık Para Politikası Raporu” başlıklı duruşmada ABD Senatosu Bankacılık Komitesi önünde ifade verecek. İşte detaylar…

FED Başkanının konuşması altın piyasalarını nasıl etkileyecek?

Dolar, fils yirmi yılın zirvelerine doğru güçlenerek, dolar fiyatlandırılmış külçeyi diğer para birimlerine sahip alıcılar için daha pahalı hale getirdi. OANDA kıdemli analisti Jeffrey Halley, “Altın, şu anda yatay bir aralıkta ABD doları karşısında ters işlem yapmaktan memnun ve bunu değiştirmek için dolardan büyük bir yönlü harekete ihtiyacımız olacak” dedi. Piyasa katılımcıları ayrıca Fed Başkanı Jerome Powell’ın bu hafta Washington DC’de yapılacak tanıklıklarını da izliyor. Halley, aşağıdaki ifadeleri kullandı :

Powell bu gece şahin olursa, getiriler tekrar yükselirken ABD dolarının başka bir yükselişini görebiliriz. Bu, altını daha da aşağı itecektir. Aksi takdirde, minimum etki öngörüyorum.

Ekonomistler : Altın Kısa Vadede Bu Seviyelerden Fiyatlanacak !

Uzmanlar konuşmanın ardından neler bekliyor ?

Reuters anketine göre, Fed büyük olasılıkla Temmuz ayında 75 baz puanlık (bp) bir faiz artırımı ve ardından Eylül aında 50 baz puanlık bir artış yapacak. En erken Kasım ayına kadar çeyrek yüzde puanlık artışlara geri dönmeyecek. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere daha yüksek faiz oranları ve tahvil getirileri, altın tutmanın fırsat maliyetini artırır. Bu da getiri sağlamaz. Bu arada, bir taslak belgeye göre, altın, Avrupa Birliği’nin Rusya’ya yönelik olası bir sonraki yaptırımlarında hedef alınabilecek varlıklar arasında olabilir.

READ ALSO:   Altın, BTC et SHIB Yatırımları O Gelişmeyi Bekliyor ! Işte Olacaklar
4 Analistten Kritik Tahminler : Altın Bu Diplere Gidiyor !

Reuters’in teknik analisti Wang Tao’ya göre, ileriye bakıldığında, spot altının ons başına 1.821 dolarda bir desteği test edebilir. Bu seviyenin altında kırılma ve 1.812 dollars düşme şansı yüksek. ABD Başkanı Joe Biden et ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’ın piyasaları resesyon korkularının kaçınılmaz olmadığını belirttiğini ; ancak piyasanın bu “güvenceyi” satın almaktan kaçındığını belirtmekte fayda var.

Bitcoin ve altcoin’ler için durum nedir ?

Altın, 10 yıllık gösterge ABD Hazine tahvil getirisinin mütevazı kazançlar kaydetmesiyle Salı günü üst üste üçüncü işlem gününü negatif bölgede kapattı. XAU/USD, Çarşamba günü erken saatlerde 1.830 doların biraz altında mütevazı kayıplarla islem görüyor. Bu sirada Bitcoin toparlanma ivmesini kaybetti. En son 20.000 dollars düştüğü görüldü. Ethereum halihazırda yüzde 4’ten fazla düştü. SHIB, DOGE gibi meme coin’ler ise yeşil tahtada işlem görüyor.

Uzun Vadeli Yatırım İçin 4 Altcoin

FED Başkanı’nın FOMC konuşması, genellikle kripto para piyasalarını da etkiliyor. Şu sıralar Bitcoin’in ABD hisseleriyle, yani göreceli olarak riskli varlıklarla parallèle hareket ettiğini belirtmekte fayda var. Yani altın gibi güvenli liman varlıklarının tersi istikamette değer değişimi yaşayabilir. Ancak bunların hepsi, konuşmadan sonraki sürece bağlı. Neler olacağını zaman gösterecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebookc’est toi Instagram‘da takip edin ve Télégramme je Youtube kanalımıza katılın !

Sorumluluk Reddi Beyani : Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

READ ALSO:   Altın Fiyatları, 3. Çeyrekte Bu Seviyeleri Görebilir!

Uyari : Kriptokoin.com’a haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Leave a Comment