Altın ve Bitcoin İçin Haftalık Finansal Yorumlar Çıktı!

Geçen haftanın gündeminde Fed’in son 30 yılın en yüksek faiz artışı vardı. Şahinleşen Fed, piyasalarda dalgalanmalar yarattı. Spot altın, Cuma gününü %0,97 kayıpla kapatırken, kripto para piyasası ağır kayıplar verdi. Lider kripto Bitcoin, sert dalgaların ardından derinlere daldı.

ABD’de durgunluk riskleri artıyor

Beklenenden daha güçlü gelen TÜFE verisi, geçen hafta için zemin hazırladı. Tarihi zirvelere işaret eden enflasyon oranı, piyasaları çalkantıya soktu ve resesyon risklerini artırdı. Şimdi analistler, ABD ekonomisinin 2023’ün ortalarında hafif bir daralma yaşamasını bekliyor. Ayrıca bu hafta açıklanan ekonomik veriler, yumuşak bir iniş olasılığının azaldığını kanıtlıyor.

Güçlü TÜFE verisine Federal Rezerve’in cevabı da tarihi oldu. Kriptokoin.com‘dan takip ettiğiniz üzere Fed Federal Fon Oranı’nı 75 baz puan artırdı. Ayrıca, Fed Başkanı Jerome Powell Temmuz a répondu benzer bir artışın sinyalini verdi. Piyasalar şimdi Temmuz’daki 75 baz puanı fiyatlıyor.

Bitcoin

Bitcoin ve altının gelişmelere tepkisi nasıl oldu?

Bu gelişmeler en sert tepki kripto para piyasasından geldi. Lider kripto Bitcoin, psikolojik destek seviyesi 20 bin doları kırdı. Hafta sonu kontrol ayıların eline geçti ve Bitcoin (BTC)’yi 18 bin doların altına kadar ittiler. Bununla birlikte Bitcoin basın zamanına biraz da olsa toparlandı ve 19 bin doların üzerine çıkmayı başardı.

Hafta içinde kısa bir ralli yapan altın ise Cuma günü %1’e yakın değer kaybetti. Bununla birlikte analistlere göre sarı metal, 1.800 doların üzerinde kalarak herkesi şaşırtıyor. Bazı analistler, Fed’in daha agresif tutum almasının bile değerli metali aşırı etkilemeyeceğini düşünüyor.

BoE de faiz artırmaya karar verdi

İngiltere Merkez Bankası, Büyüme Beklenmedik Şekilde Daralırken Faizlerini 25 baz puan artırdı. İngiltere ekonomisinin görünümü, Nisan ayında GSYİH’nın aylık bazda %0,3 düşmesiyle beklenmeyen bir daralma gördü. Bunun için ekonomin bulutlanmaya başlaması muhtemel. Yavaşlayan büyüme ve yüksek enflasyon zemininde BoE, Haziran ayındaki para politikası toplantısında 25 baz puanlık bir faiz artırımı gerçekleştirerek politika faizini %1,25’e getirdi.

READ ALSO:   FED İçin Son Saatler : Altın Fiyatında Bunlara Hazırlanın !

Getiriler TÜFE ve Fed’e tepki verdikçe hazineler düşüyor

Yeni ekonomik veriler ve agresif Federal Rezerv önlemleri, Hazine getirilerini bu hafta keskin bir şekilde artırdı. Özellikle Pazartesi, tahvil piyasaları için yılın en oynak günlerinden biriydi. Çünkü faizler Hazine eğrisinin çoğu bölümünde yaklaşık 30 baz puan yükseldi.

Bitcoin

Haftanın konusu : Tedarik zincirlerinde fils durum ne ?

Hâlâ ortadan kaldırılması gereken çok sayıda iş yükü var. Ancak genel olarak işler arz cephesinde kademeli olarak iyileşme eğiliminde. Bu, henüz işin dışında olduğumuz anlamına gelmiyor. Çünkü birçok endüstride, özellikle Çin’deki kilitlenmelerle ilgili olarak, tedarik zinciri aksamalarından hala söz ediliyor.

Bitcoin ve altın yatırımcılarının takip edeceği veriler

Önümüzdeki hafta Kanada TÜFE (Çarşamba), Birleşik Krallık TÜFE ve PMI (Çar/Perş), Euro Bölgesi PMI (Per) verileri açıklanacak. Ayrıca Salı günü ABD Mevcut Ev Satışları, Cuma günü ise Yeni Ev Satışları verisi gelecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebookc’est toi Instagram‘da takip edin ve Télégramme je Youtube kanalımıza katılın !

Sorumluluk Reddi Beyani : Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyari : Kriptokoin.com’a haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

READ ALSO:   Haftalık Altın Fiyatı Tahmini : Bu Seviyelere Hazırlanın !

Leave a Comment