Haftalık Altın Fiyatları Tahmini : Bu Seviyeler Bekleniyor !

Geçtiğimiz haftanın gündemini Fed’in 75 baz puanlık tarihi faiz artışı belirledi. Bununla birlikte altın fiyatları, şahin Fed’e rağmen 1.800 doların üzerinde kaymayı başardı. Altın piyasaları, ilk olarak işlem haftasında düşerek önceki yükseliş çizgisine indi. Piyasa analisti Christopher Lewis, bu noktada, alıcıların piyasayı kurtarmak için devreye girdiğini söylüyor. Christopher Lewis’in teknik analizini kendi özgün anlatımıyla okuyucularımız için hazırladık.

“Piyasanın 1.800 dolar civarında mücadele etmesi muhtemel”

Altın piyasaları, uzun süredir çok önemli olan yükseliş çizgisine inmek için hafta boyunca düştü. Bu noktada, piyasanın kabaca 1.800 dolar civarında olan bu bölge davalısını görmeye devam etmesi muhtemel. Bu, belki de yükseliş tonunu kurtarmak için çok fazla gürültülü davranış görmeye devam edeceğini düşündüğüm bir piyasa.

« Bu durum, altın fiyatları için kötü olabilir »

Piyasa eninde sonunda 1.800 dolar seviyesinin çok önemli olduğunu görecek. Bu yüzden eğer orada aşağı inersek, muhtemelen daha fazla satış baskısı alırız. Bu bir ayı piyasası. Bu nedenle faiz oranları fikrine ve yükselmeye devam edip etmeyeceklerine dair temkinli olmanız gerektiğini düşünüyorum. Eğer yaparlarsa, bu altın için kötü olabilir.

Altın fiyatları

“Altın piyasasının eninde sonunda dışarı çıkacağını düşünüyorum”

Öte yandan, 1.880 dolar civarındaki bariz direnç alanının üzerine çıkabilirsek, alıcıların gelmesi muhtemel. Bu durumda piyasayı uzun vadede 2.000 dolar seviyesine çekmesi mümkün olur. Altın piyasasının eninde sonunda dışarı çıkacağını düşünüyorum. Ama bu arada çok fazla oynaklık göreceğimizin de farkındayım. Bu nedenle buna hazırlıklı olmanız gerekiyor.

“Çok fazla gürültüye rağmen altın fiyatları hala yükseliş trendinde”

Başka bir deyişle, pozisyon boyutunuzu küçük tutmanız gerekiyor. Yalnızca sizin için uygun olduğunda eklemeniz mantıklı görünüyor. Bununla birlikte, uzun vadeli bir yatırımcıysanız, ileri geri gidişin oldukça normal olduğunu da kabul edersiniz. Bu tür oynaklığı görmek altının bildiği bir şeydir. Sonuç olarak, çok fazla gürültü görmemize rağmen altın fiyatları hala yükseliş trendinde.

READ ALSO:   Altın Fiyatları Bu Seviyelere Düşebilir !

Kriptokoin.com haberlerinden de takip ettiğiniz üzere en son ABD TÜFE verisi 8,6 ile tarihi zirveye çıktı. Bunun ardından enflasyonla başı belada olan Federal Rezerve’in faiz artışında agresif olacağı beliğin hale geldi. Ve Çarşamba günü beklentiler doğrultusunda Fed, 75 baz puanlık tarihi bir hamle yaptı. Altın, ilk basta dirençli olsa da sonrasında geriledi. TradingView verilerine gore spot altın Cuma gününü %0,97 düşüşle 1.839,26 dolardan kapattı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebookc’est toi Instagram‘da takip edin ve Télégramme je Youtube kanalımıza katılın !

Sorumluluk Reddi Beyani : Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyari : Kriptokoin.com’a haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Leave a Comment